Mısır ve Somali'den Somaliland tepkisi: Somaliland'ın tanınması dahil her türlü girişimi reddediyoruz
Mısır Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verecek, Somaliland'ın tanınması dahil her türlü girişimi bir kez daha reddettiğini bildirdi.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Somalili mevkidaşı Abdusselam Abdi Ali ile telefonda görüştü.
Görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Somali'deki iç gelişmeler ile başta Afrika Boynuzu olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.
Mısır'ın Somali'nin birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin değişmediğini dile getiren Abdulati, Somali'nin toprak bütünlüğüne zarar verecek her türlü girişim veya uygulamayı reddettiklerini vurguladı.
Abdulati, bu kapsamda Somaliland olarak adlandırılan bölgenin tanınmasının da Somali'nin birliği ve egemenliğinin ihlali anlamına geldiğini ifade etti.
Somalili Bakan Abdusselam Abdi Ali de Mısır'ın siyasi, kalkınma ve güvenlik alanlarında ülkesine verdiği sürekli destekten dolayı teşekkür ederek, Kahire'nin Somali'nin birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne sunduğu desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.
Ali, ortak ilgi alanına giren ikili ve bölgesel konularda Mısır ile koordinasyon ve istişareyi sürdürme konusunda istekli olduklarını bildirdi.
Somali'den 1991 yılında tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland, bugüne kadar uluslararası toplum tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmamıştı. siyonist rejimin kararıyla birlikte Tel Aviv, Somaliland'ı tanıyan ilk ve tek ülke oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD basını Umman'ın Hürmüz Boğazı'nda deniz trafiğinin iki ayrı koridordan yürütülmesini öngören bir taslak hazırladığını yazdı. Umman basını ise Maskat ve Tahran'ın boğazda seyrüsefer güvenliği için teknik ve siyasi görüşmeleri sürdürme konusunda anlaştığını bildirdi.
Almanya’nın başkenti Berlin’de siyonist rejim için mühimmat üreten Rheinmetall şirketine karşı düzenlenen protesto gösterisinde, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Haut-Uele eyaletinde Ebola nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ülke genelinde bin 792 vaka ve 625 ölüm kaydedildiğini duyurdu.